Gezond bananenbrood
Bakken
Gezond bananenbrood
Voor 1 brood
Nodig
3 (rijpe) bananen75 gram volkoren tarwemeel
75 gram amandelmeel
3 eieren
6 dadels
30 gram walnoten
30 gram pecannoten
1 theelepel zelfrijzend bakmeel
1 theelepel roomboter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.Klop de eieren luchtig, ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes en pel de banaan.
Mix met een staafmixer of prak de banaan en dadel.
Meng het banaan-dadelmengsel met de luchtig opgeklopte eieren tot een gladde massa.
Meng het volkoren tarwebloem met het amandelmeel en zelfrijzend bakmeel.
Voeg het meelmengsel aan de bananenpuree toe en meng dit tot een gladde massa.
Hak de walnoten en pecannoten in grove stukken en voeg aan het beslag toe.
Vet een bakblik in met de boter en doe het beslag hierin en bak het voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.