Gezonde geroosterde pompoensnacks met parmezaanse kaas
Minder koolhydraten
Gezonde geroosterde pompoensnacks met parmezaanse kaas
(voor 12 schijfjes)
Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg
Nodig
Halve (fles)pompoen3 eetlepels olijfolie
2 theelepel Italiaanse kruiden
50 gram parmezaanse kaas
Citroenrasp van een halve citroen
50 gram panko
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en snijd deze doormidden. 1 helft gebruiken we voor het recept. Verwijder de zaadjes en draderige binnenkant door het met een lepel eruit te schrapen. Snijd de halve pompoen in schijfjes van ongeveer 1 cm breed. Verdeel de schijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik ongeveer 2 eetlepels olie om de schijfjes mee te besprenkelen en strooi er 1 theelepel italiaanse kruiden en peper en zout over. Bak de pompoen 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen maak je een mengsel van de geraspte parmezaanse kaas, 1 theelepel italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak, 1 eetlepel olie, de citroenrasp en 50 gram panko. Panko kun je in de winkel halen of zelf maken. Ik gebruikte daarvoor verkruimelde volkoren cracottes. Haal de pompoen uit de oven en verdeel dit mengsel over de schijfjes. Bak daarna nog eens 10 minuten extra (totale baktijd dus 30 minuten). De pompoen is warm geserveerd het lekkerst!