Gezonde kapsalon

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij

Wie houdt er niet van snacken? Wij wel!  Maar nog meer houden we van eten dat goed voor ons is. Daarom is dit ook een match made in heaven!

Een gezonde kapsalon. Súperlekker! 

Nodig

600 gram kipfilet
400 gram vastkokende aardappelen
100 gram jong belegen kaas
1/2 ijsbergsla
150 gram (kleine) tomaatjes
een halve komkommer
een halve rode ui
2 eetlepels shoarmakruiden (uit de winkel of zelf maken met een theelepel komijn, een theelepel paprikapoeder, een theelepel kurkuma, een theelepel kruidnagel (poeder) en een halve theelepel piment en een halve theelepel chilipoeder)
1 eetlepels gehakte verse peterselie
1 eetlepel gehakte verse koriander
olijfolie
zout en peper

Voor de saus
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 grote teen geperste of zeer fijngesneden knoflook
een snuf zout
2 eetlepels gehakte verse peterselie
2 eetlepels gehakte verse koriander

 

Bereiding

Snijd de kip in kleine stukjes en marineer deze met 2 eetlepels olijfolie en het kruidenmengsel. Zet in de koelkast. (Het lekkerste is om de kip een paar uur te laten staan zodat de smaken kunnen 'intrekken'. Ook de saus wordt lekkerder als hij voor consumptie een paar uur kan staan. De saus maak je door simpelweg alle ingredienten te vermengen. Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd er frietjes van. Meng de frieten met zout en 2 eetlepels olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bak de frietjes in de voorverwarmde oven gaar en bruin in ca. 20 minuten (let op: af en toe even draaien). Bak, als de friet in de oven zit de kip in een eetlepeltje olie in een koekenpan gaar en bruin. Voeg tijdens het bakken een beetje peper en zout toe. Snijd en was de ijsbergsla, de tomaten en de komkommer en leg op een bord. Snijd de ui in dunne ringen. Leg de frietjes, zodra ze klaar zijn op een aluminiumschaal, doe de gebakken kip hierop en de kaas. Zet de schotel nog een paar minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten. Doe hierna de gesneden groente erop en garneer met de verse kuiden. Serveer met de knoflooksaus.

Cookies Contact en afspraak