Homemade atjar ketimoen

(voor 4 personen)

Door: Naomi Hoekstra

Lekker fris bijgerecht.

Nodig

1 komkommer
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 centimeter gember
½ rode peper
1 eetlepel olie
1 theelepel kurkumma
½ theelepel komijn
½ theelepel nootmuskaat
6 eetlepels azijn
2 eetlepels agavesiroop
Sesamzaadjes, naar smaak
 
 

Bereiding

Was de komkommer en snij deze eerst over de lengte in 4-en en vervolgens in dunne plakjes. Snipper het sjalotje en snij de knoflook, de gember en de halve rode peper fijn. Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg vervolgens de knoflook, gember en rode peper toe en roer door. Voeg de kruiden toe en blus af met azijn, daarna de agavesiroop erbij schenken. Laat het geheel +/- 5 minuten op het vuur staan (totdat het iets verkleurt). Schep de komkommers door het mengsel en laat afkoelen.
 
Serveer met sesamzaadjes!

Cookies Contact en afspraak