'Hutsepot' met spruitjes en rookworst

3 (a 4) personen

Door: Mara Looij

Nodig

2 (kleine) uien
500 gram spruiten
500 gram kruimige aardappelen
1 rookworst
1 bouillonblok
2 laurierblaadjes
400 ml water
peper
3 lepels boter of olie

Bereiding

Schil en snijd de ui in ringen. Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Zet een grote (hapjes)pan op het vuur en laat deze heet worden. Voeg vervolgens de olie of boter toe. Als deze op temperatuur is, voeg de uien toe en bak deze enkele minuten. Voeg vervolgens de aardappel en spruiktjes toe en bak deze kort mee. Voeg nu het water en bouillonblok toe en breng aan de kook. Doe dan de laurierblaadjes erbij. Snijd de rookworst in plakes en doe deze er ook bij. Laat dit zachtjes koken tot alle ingredienten goed gaar zijn en de aardappel de hussel bindt. Doe als laatste de zwarte peper erover naar smaak. 

*Geinspireerd op een recept van de Belgische kok Jeroen Meus.

Cookies Contact en afspraak