Indiase masala pannenkoek
Vegetarisch
Indiase masala pannenkoek
(voor 4 – 6 personen)
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Nodig
vulling3 sjalotjes
2 grote zoete aardappel
200 gram haricots verts
1 stukje gember
165 gram masala pastsa
3 tenen knoflook
3 stengels bosui
1 bosje koriander
200 gram paneer (Indiase kaas)
(versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak
3 eetlepepels olie om in te bakken
pannenkoek
100 gram volkoren tarwebloem
100 gram speltmeel
300 mililiter plantaardige melk (soja-, rijst-, haver-, amandelmelk)
½ theelepel bakpoeder
(versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak
olie of plantaardige boter om in te bakken
Bereiding
vulling
Snipper de sjalot, schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes en was, dop en halveer de haricot verts schil en snijd de gember fijn, schil en snijd de knoflook fijn, was en snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de koriander fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de zoete aardappel, en gember toe en bak ze gaar. Bak tegen het einde van de gaar tijd de masala pasta mee, gevolgd door de knoflook. Snij de paneerkaas in lange reepjes van 1,5 cm en bak met wat olie tot het goudbruin is. Laat de paneer kaas afkoelen en snij in blokjes. Doe het mengsel over op een grote schaal en prak het met een vork tot een grove puree. Breng het mengsel tegen naar een koekenpan en doe de harticots en paneer kaas erbij. Laat de haricots in laag vuur beetgaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Doe de helft van de bosui en de koriander door het mengsel (houd een beetje achter voor de garnering).
pannenkoeken
Meng alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag. Verhit een beetje olie in een koekenpan zodat het beslag over de hele bodem uitloopt en je een grote dunne pannenkoek krijgt. Bak de pannenkoek gaar. Schep, zodra de bovenkant droog is, er een paar eetlepels vulling op en rol de pannenkoek vervolgens op. Leg de gevulde pannenkoek op een schaal of bord. Garneer met achtergehouden bosui en koriander.
Wist je dat
- Paneer is gemaakt van koelmelk, het is hoog in eiwit en laag in vet en zout. Paneer bevat per 100 gram 22 gram eiwit, 0,1 gram zout en 8 gram vet (vaarvan 5 gram verzadigd)