Kaas-tomatenpaprika quiche (koolhydraatarm)
Minder koolhydraten
Kaas-tomatenpaprika quiche (koolhydraatarm)
(voor 4 personen)
Door: Mara Looij
Nodig
1 ui2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
500 gram tomaten
1 paprika
1 bol mozarella
2 eieren
2 handjes verse basilicum (alleen de blaadjes)
zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de tomaten, snijd de pitten eruit, snijd in plakken en laat deze uitlekken in een vergiet. Was de paprika en snijd in vieren. Verwijder de zaadlijsten en grill de paprika met een klein beetje olie een minuut of 5 totdat ze beginnen te blakeren in de grillpan. Laat even afkoelen en snijd in reepjes. Schil en snipper de ui en de knoflook. Verhit een kleine koekenpan, doe hierin 2 eetlepels olijfolie en bak de ui en knoflook met de gedroogde oregano. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en vermeng deze met de eieren, zwarte peper, (in reepjes gesneden) verse basilicum en de gebakken ui met knoflook. Roer goed door. Bedek een kleine ovenschaal met een eerste laag tomaat en paprika, doe hierop een laagje kaas-ei mengsel, herhaal dit en sluit af met een laagje tomaat. Bak je quiche in 30 minuten gaar.