Kabeljauw met snijbonen, tomaatjes en zwarte olijven uit de oven

Vis

Kabeljauw met snijbonen, tomaatjes en zwarte olijven uit de oven

(voor 2 a 3 porties)

Door: Mara Looij

Wil je vaker vis eten? Dit recept maakt het je makkelijk :)

Nodig

500 gram snijbonen
3 eetlepels plantaardige olie (zonnebloem- of olijf-)
2 eetlepels ketchup
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels gedoorgde salie
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel nootmuskaat
400 gram kabeljauw
1 limoen
12 cherrytomaatjes
12 zwarte olijven
een kopje (150 ml) water
1 eetlepel bloe

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Verwijder de puntjes van de snijbonen, en snijd ze in stukjes van ongeveer een halve centimeter. Spoel goed af met koud water in een vergiet. Kook/ stoom de snijbonen in een klein laagje water beetgaar in 7 a 10 minuten (kooktijd), giet af en laat staan. Maak de marinade door alle kruiden, de ketchup, het zout en de olie door elkaar te mengen. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en smeer in met de marinade. Halveer de olijven. Was de tomaatjes. Doe de snijbonen, tomaatjes en halve olijven bij de kabeljauw in de ovenschaal. Vermeng 150 ml koud water met 1 eetlepel bloem, roer goed tot alle klontjes zijn opgelost, en giet erbij in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15 minuten. Serveer met aardappel(puree) of zonder, als je op de koolhydraten let.

Cookies Contact en afspraak