Kabeljauwfilet met gegrilde asperges
Vis
Kabeljauwfilet met gegrilde asperges
2 personen
Nodig
400 gram aardappelen
1 el amandelschaafsel
500 g witte asperges
250 g kabeljauwfilet
2 bosuien
Zout
Peper
Verwarm ondertussen de oven met bakplaat voor op 200 °C. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin.
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 6-12 min. gaar. Keer regelmatig.
Verdeel ondertussen de kabeljauw in 2 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg, als de asperges bijna gaar zijn, het bakpapier met de kabeljauw op de hete bakplaat en bak ca. 6 min. in de oven.
Snijd de 2 bosuien in ringetjes. Verhit de rest van de olie en fruit de bosui 2 min. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.
Verdeel de asperges over 2 borden, leg de vis ernaast en schep de saus erover. Serveer met de aardappelen.
400 gram aardappelen
1 el amandelschaafsel
500 g witte asperges
250 g kabeljauwfilet
2 bosuien
Zout
Peper
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze 15 min. in water met zout. Laat ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze dan in vieren. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelen in ca. 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.Verwarm ondertussen de oven met bakplaat voor op 200 °C. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin.
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 6-12 min. gaar. Keer regelmatig.
Verdeel ondertussen de kabeljauw in 2 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg, als de asperges bijna gaar zijn, het bakpapier met de kabeljauw op de hete bakplaat en bak ca. 6 min. in de oven.
Snijd de 2 bosuien in ringetjes. Verhit de rest van de olie en fruit de bosui 2 min. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.
Verdeel de asperges over 2 borden, leg de vis ernaast en schep de saus erover. Serveer met de aardappelen.