Kip met rijst in kruidige tomaten-kokos saus
Vlees
Kip met rijst in kruidige tomaten-kokos saus
Door: Rose Runderkamp-Schouten
Nodig
Ingrediënten | 1p | 2p | 4p | 6p |
Zilvervliesrijst /basmatirijst (g) |
60 | 120 | 180 | 300 |
Tomaat (stuks) | 2 | 4 | 8 | 16 |
Ui (stuks) | ½ | 1 | 2 | 4 |
Knoflook (stuks) | 1 | 2 | 4 | 8 |
Rode paprika | ½ | 1 | 2 | 3 |
Peterselie (g) | 3 | 6 | 12 | 18 |
Kipfilet (g) | 100 | 200 | 300 | 400 |
Paprikapoeder (el) | ½ | 1 | 2 | 3 |
Gerookt paprikapoeder (el) | ½ | 1 | 2 | 3 |
Kokosmelk (ml) | 50 | 100 | 200 | 400 |
Water (ml) | 50 | 100 | 200 | 400 |
Arrowroot/maïzena (el) | 1 | 2 | 4 | 6 |
Bereiding
❶ Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
❷ Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 2 minuten in kokend water. Ontvel ze en hak ze daarna in blokjes net als de ui, knoflook, paprika, peterselie en kipfilet.
❸ Voeg wat olie in de hapjes pan en fruit de ui, knoflook en paprika samen met de paprikapoeder. Voeg na 3 minuten de tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe, bak dit nog ongeveer 5 minuten mee.
❹ Voeg de kipfilet toe, bak dit een minuut mee en voeg dan de kokosmelk toe, samen met 1 dl water. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
❺ Als laatste schep je de arrowroot door het mengsel totdat het indikt. Roer de rijst nog even mee en serveer met de overgebleven peterselie.
Voedingswaarde per portie
- 466 kcal
- 23 gram eiwit
- 60 gram koolhydraten
- 13 gram vet
- 6 gram vezels