Kip Siam met bloemkoolrijst
Minder koolhydraten

Kip Siam met bloemkoolrijst
(voor 2 personen)
Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag
Nodig
200 gram kipfilet in blokjes of reepjes400 gram Thaise roerbakgroente (of snij zelfgekozen groente)
400 gram bloemkoolrijst (of maak het zelf met de mixer)
1 teen knoflook
30 gram geroosterde cashewnoten
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olie om in te bakken
zwarte peper (flink wat gebruiken)
scheutje sesamolie indien gewenst
eventueel lente ui in ringetjes gesneden om te garneren

Bereiding
Roerbak de kipfilet in een wok of hapjespan in een beetje olie. Voeg na ca 5 minuten de knoflook en vervolgens de roerbakgroente toe en bak deze een paar minuten mee. Vervolgens de gembersiroop, sojasaus, zwarte peper en eventueel scheutje sesamolie toevoegen en even op een lager vuurtje mee laten verwarmen. Doe als laatste de cashewnoten erbij zodat ze warm, maar niet te zacht worden. Roerbak ondertussen de bloemkoolrijst in een (anti-aanbak) koekenpan op middelhoog vuur. Dit gaat heel snel, het is een beetje als ui fruiten. Als de kleur verandert, is de rijst al klaar. Strooi bij het opdienen eventueel wat van de lente ui ringetjes over je bord voor een lekkere bite.