Kipkerriesalade
Fodmap
Kipkerriesalade
Door: Rose Runderkamp-Schouten
FODMaP arm recept
Nodig
Ingrediënten | 1p | 2p | 4p | 6p |
Kipfilet (gram) | 60 | 120 | 240 | 360 |
Winterpeen (stuks) | ½ | 1 | 2 | 3 |
Griekse yoghurt (eetlepel) | 2 | 4 | 8 | 12 |
Groen deel van bosui (stuks) | ½ | 1 | 2 | 3 |
Bieslook (spriet) | 5 | 10 | 20 | 30 |
Kerriepoeder (eetlepel) | 1 ½ | 3 | 6 | 9 |
Kurkuma (eetlepel) | ½ | 1 | 2 | 3 |
Cayennepoeder (theelepel) | ¼ | ½ | 1 | 1 ½ |
Peper en zout | Naar smaak |
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes en de wortel aan blokjes. Breng een steelpan met ruim water aan de kook en kook in 6 minuten de kipfilet en de wortel gaar. Schep de yoghurt in een kom. Snijd de bosui aan fijne stukjes. Knip de bieslooksprietjes aan stukjes boven het kommetje. Schep de bosui door de yoghurt samen met alle kruiden. Wrijf de kipfilet tussen duim en wijsvinger fijn en meng dit samen met de wortel door het kerriemengsel.