Kipsalade met groene linzen en geitenkaas

(voor 2 personen)

Door: Rose Runderkamp-Schouten

Kan ook als maaltijdsalade.

Nodig

120 gram kipfilet
Peper en zout naar smaak
120 gram groene linzen
20 gram pijnboompitten
20 gram rucola
½ rode ui
4 tomaten
60 gram geitenkaas (zacht)
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels mosterd naar keuze
 

Bereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de kipfilet gaar. Bereid in een tweede pan de linzen zoals vermeld staat op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze beginnen te verkleuren. Als de kip gaar is trek je deze met je handen uit elkaar tot slierten. Strooi naar smaak peper en zout over de kip. Snijd de rode ui en de tomaten aan blokjes. Prak de geitenkaas fijn. Meng de mosterd met de olijfolie. *Optioneel kan je hier naar smaak limoensap aan toevoegen. Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer. 


Tip

Wil je dit gerecht gebruiken als warme maaltijd? Voeg dan extra tomaten, rucola, ui of paprika toe tot minimaal 200 gram groente per persoon.

Cookies Contact en afspraak