Koolhydraatarm witbrood
Minder koolhydraten
Koolhydraatarm witbrood
Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg
Lekker zelf aan de bak
Nodig
150 gram amandelmeel6 eieren maat L of 8 á 9 eieren maat M
3 theelepels bakpoeder
0.5 theelepel maiszetmeel
55 g roomboter
snuf zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Meng het amandelmeel met de bakpoeder en maïszetmeel. Mix de eieren luchtig. Smelt de roomboter en meng door de geklopte eieren. Spatel daarna het meel door het ei mengsel. Voeg toe aan het cakeblik en bak in 45 minuten af. Met een satéprikker kun je controleren of het brood gaar is (als er geen klontjes aan de satéprikker kleven), anders herhaal je de test na 5 minuten bakken totdat hij gaar is. Laat het brood eerst afkoelen buiten het blik en snijd daarna in plakken. Blijft ongeveer één week goed in de koelkast