Kruidige kikkererwten
Vegetarisch
Kruidige kikkererwten
(voor 1 bowl)
Eiwitrijk én vegan
Nodig
200 gram kikkererwten½ tl kurkuma
½ tl zout
½ tl paprikapoeder
½ witte ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 el olijfolie
2 handjes sla
½ komkommer
½ avocado
1 el peterselie (fijngehakt)
1 el koriander (fijngehakt)
Bereiding
Giet de kikkererwten in een kom en een eetlepel van het water waarin ze zitten. Prak de helft van de kikkererwten lichtjes met een vork en laat de andere helft heel. Meng de kurkuma, zout en paprikapoeder tot mengsel met de kikkererwten. Hak vervolgens de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit een pan op middelhoog vuur met olijfolie. Fruit eerst de uien tot ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe en blijf roeren tot ongeveer 1 minuut. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt. Als de uien en knoflook klaar zijn, voeg je de kikkererwten toe en bak je ze ongeveer voor 5 minuten samen. Voeg de sla en komkommer toe op de bodem van de kommen met daarop de kikkererwten mix. Garneer je gerecht met met fijngehakte koriander, peterselie en plakjes avocado.