Kruidige courgettesoep met kipfilet

(voor 2 personen)

Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam

Lekker met volkorenbrood!

Nodig

100 gram wortelen
1 ui
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
½ theelepels kurkuma 
2 theelepels Laos
1 cm gember
1 courgette
200 gram kalkoenfilets
2 eetlepels magere kwark
150 milliliter water

Bereiding

Schil de wortelen in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit een grote soeppan en doe de olie hierin. Bak de ui en wortel in olijfolie voor 5 minuten op een laag vuur. Voeg al roerend de knoflook, kerriepoeder, kurkuma, Laos en  gember er aan toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg 350 milliliter water toe en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen. Verhit een koekenpan, snijd de kip- of kalkoenfilet in stukjes en bak deze goudbruin in een beetje olie. Voeg de mip vervolgens aan de soep toe. Schenk de soep uit, voeg per kom als laatste 1 eetlepel magere kwark en een handje peterselie toe.

Cookies Contact en afspraak