Kruidige courgettesoep met kipfilet
Vlees
Kruidige courgettesoep met kipfilet
(voor 2 personen)
Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam
Nodig
100 gram wortelen1 ui
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
½ theelepels kurkuma
2 theelepels Laos
1 cm gember
1 courgette
200 gram kalkoenfilets
2 eetlepels magere kwark
150 milliliter water
Bereiding
Schil de wortelen in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit een grote soeppan en doe de olie hierin. Bak de ui en wortel in olijfolie voor 5 minuten op een laag vuur. Voeg al roerend de knoflook, kerriepoeder, kurkuma, Laos en gember er aan toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg 350 milliliter water toe en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen. Verhit een koekenpan, snijd de kip- of kalkoenfilet in stukjes en bak deze goudbruin in een beetje olie. Voeg de mip vervolgens aan de soep toe. Schenk de soep uit, voeg per kom als laatste 1 eetlepel magere kwark en een handje peterselie toe.