Linzenspread
Vegetarisch
Linzenspread
Door: Tesse Leermakers
Lekker en gezond want vol vezels en eiwitten!
Nodig
Een scheutje olie om in te bakken
1 ui
1 grote teen knoflook
1 theelepel curry kruiden
1 theelepel ketoembar
1 theelepel kurkuma poeder (of vers)
400 gram linzen
een mes puntje sambal oelek
een bosje verse peterselie en/ of koriander
eventueel wat citroensap
peper en zout
Bereiding
Snij de ui en verhit de olie in een hapjes pan. Fruit de ui tot hij glazig is en voeg daarna de knoflook toe. Voeg daarna de kruiden toe; curry kruiden, ketoembar en kurkuma. Bak dit even kort mee en voeg vervolgens de linzen en de sambal toe. Verwarm het geheel in enkele minuten. Haal van het vuur af en voeg de verse peterselie en/of koriander toe. Doe het geheel in een bak en maak met de
staafmixer fijn tot een gladde massa. Proef de massa en voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe.
Tip
- Beleg je brood/cracker met de spread en extra rauwkost zoals komkommer, radijs of tomaat. Ik heb op de foto tomaat als topping gebruikt en 1 gehakte walnoot.