Low carb andijviestamppot
Minder koolhydraten
Low carb andijviestamppot
(voor 2 personen)
Door: Mara Looij
Nodig
300 gram bloemkool1 pastinaakwortel
150 gram andijvie
1 theelepel mosterd
1 eetlepel crème fraiche
50 gram jong belegen kaas
5 plakjes (biologisch) gerookt ontbijtspek
Peper, zout, nootmuskaat
Bereiding
Was en snijd de bloemkool in roosjes, stronk ook gebruiken. Schil en snijd de pastinaak in kleine stukjes (kleiner dan de bloemkool, gaart minder snel). Snijd en was de andijvie en laat uitlekken (indien je geen voorgesneden andijvie gebruikt) Kook/ stoom de pastinaak en bloemkool samen in een klein laagje water gaar in ongeveer 15 minuten. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes en bak uit in een koekenpan. Giet de bloemkool en pastinaak af en prak of stamp fijn, roer de mosterd, geraspte kaas, uitgebakken spek, crème fraiche en zout, peper, nootmuskaat naar smaak toe,. Roer goed door elkaar. Voeg nu de (steeds een handvol) gesneden andijvie toe totdat deze op is.