Low carb hutspot (vega)
Minder koolhydraten

Low carb hutspot (vega)
(voor 4 personen)
Door: Mara Looij
Nodig
1 kilo winterpeen3 pastinaken
1 laurierblaadje
1 bouillonblokje
5 rode uien
Een eetlepel olijfolie
1 geitenkaasje (mild) (ca 130 gram)
1 eetlepel boter
2 eetlepels verse thijm
1 teentje knoflook
100 gram gezouten pecannoten

Bereiding
Schil de penen en partinaken en snijd in blokjes. Kook ze gaar in ongeveer 10 minuten, in een klein laagje water met een laurierblaadje en een klein bouillonblokje. Schil en halveer de uien en snijd er dunne ringen van. Schil en snijd de knoflook fijn. Haal de thijmblaadjes van de takjes. Verhit een koekenpan en doe daar de olijfolie in. Bak de uien ongeveer 5 minuten. Voeg de lepel boter met de fijn gehakte knoflook en de verse tijmblaadjes toe. Laat de boter smelten en bak nog een paar minuutjes mee. Giet de peen/ partinaak af (bewaar het kookvocht om de hutspot smeuig mee te maken). Stamp de peen en partinaak fijn. Roer de gebakken ui en geitenkaas erdoor heen. Serveer met een handje (gebroken) pecannoten.