Low carb pasta met romige prei en gezouten pecannoten
Minder koolhydraten
Low carb pasta met romige prei en gezouten pecannoten
(voor 4 personen)
Door: Mara Looij
Nodig
3 - 4 preien2 uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
150 gram crème fraiche
4 courgettes
1 klein bouillonblokje (of de helft van een grote)
100 gram pecannoten
Bereiding
Schil en snijd de uien en knoflook in dunne ringen/ stukjes. Snijd de prei in ringen (buitenste laag verwijderen, het groene deel kan je ook gebruiken) en spoel goed uit onder stromend water in een vergiet, laat uitlekken. Was de courgettes en snijd deze in dunne slierten of gebruik een spirali (handig!). Verhit een koeken- of hapjespan en verhit daarin 2 eetlepels olijfolie. Bak de ui en knoflook even aan. Doe vervolgens de prei erbij en bak, onder af en toe roeren, totdat deze zacht wordt. Breng intussen een ruime pan met genoeg water aan de kook en blanceer daarin de courgetti 2 minuten en giet direct af. Doe de creme fraiche en het bouillonblokje bij de prei, verwarm en roer goed door. Verdeel de courgetti over de borden, doe daar de preisaus bij en verkruimel de pecannoten erover.