Low carb pizza quattro formaggi

(voor 1 pizza)

Door: Tugce Tuzgol, diëtist Amsterdam

Met bloemkool-bodem

Nodig

¼ bloemkool
1 ei
snufje zout en zwarte peper
tomatensaus
een theelepel tomatenpuree
één kleine teentje knoflook
olijfolie
gedroogde oregano
topping
geraspte gorgonzola, mozzerella, feta kaas en goudse kaas.
 

Bereiding

1. Stoom de bloemkool in de pan tot het beetgaar is..
2. Hak fijn in een hakmolen. pers de water uit (moet droog zijn) en voeg 1 ei, wat zout en peper toe.
3. Verdeel het geheel in een ronde vorm over een ovenschaal en bak eerst 10 minuten
in de oven op 180 graden.
4. Besmeer met tomatensaus, voeg de topping toe en bak nog 10 minuten in de oven (zie foto´s) en klaar is je pizza


Tip

Je kan voor de bodem naast bloemkool, ook broccoli of courgette gebruiken. Bereiding blijft hetzelfde

Cookies Contact en afspraak