Low carb quiche

(voor 2 personen)

Door: Noor Struik

Nodig

250 g broccoli (gekookt)
75 g magere (biologische) spekreepjes
150 g verse spinazie
3 eieren
200 g hüttenkäse
Snufje peper en zout
100 g geitenkaas
 

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal/bakvorm met bakpapier. Maak de broccoli schoon en voeg dit toe aan een pan kokend water. Kook de broccoli in 10 minuten gaar. Zet een pan op het vuur en bak hierin de spekjes. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat dit slinken. Meng de eieren met de hüttenkäse goed door elkaar. Voeg hier de broccoli aan toe. Prak de broccoli een beetje fijn met een vork en voeg een snufje peper en zout toe aan het mengsel. Doe de spinazie en spekjes erbij en roer het mengsel door elkaar. Giet het mengsel in de ovenschaal/bakvorm en verdeel de geitenkaas over de taart. Bak de quiche in ongeveer 60 minuten goudbruin. Je kan de quiche eventueel serveren met een simpele salade van rucola, tomaat en balsamicoazijn.
Eet smakelijk! 
 

Cookies Contact en afspraak