Maaltijdsalade van parelcouscous, zoete aardappel, feta en groene asperges
Veganistisch

Maaltijdsalade van parelcouscous, zoete aardappel, feta en groene asperges
(voor 2 personen)
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Nodig

Bereiding
Verwarm de over voor op 200 C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes. Snij de paprika en rode ui in reepjes. Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Gril de zoete aardappel, paprika, ui en groene asperges voor 20 minuten. Breng een pan met genoeg water en de bouillon aan de kook en voeg vervolgens de parelcouscous toe. Volg de verpakking voor de precieze kooktijd (ong. 9-10 minuten). Snij de feta in kleine blokjes, lek het blik kikkererwten uit en snij de verse peterselie fijn. Giet de parelcouscous af. Pers een halve limoen boven de couscous uit en meng deze met de gesneden peterselie en kikkererwten. Leg onderin een grote schaal de spinazie, vervolgens de parelcouscous samen met de zoete aardappel, groene asperge, paprika, ui, feta en granaatappelpitjes. Garneer de salade met de pecannoten en peterselie.