Salade van krieltjes, bietjes en makreel
Vis
Salade van krieltjes, bietjes en makreel
4 personen
Door: Mara Looij
Gezond, makkelijk, lekker.
Nodig
de salade500 gram krieltjes
600 gram gekookte bietjes
een zak veldsla
1 gerookte makreel
1 sjalotje
een bosje peterselie
zwarte peper
de dressing
1 eetlepel mierikswortel (potje)
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels mayonaise (mag ook halva- of yogonaise zijn)
een scheutje (2 - 3 eetlepels) water
Bereiding
Kook de krieltjes beetgaar, giet af en laat afkoelen in het vergiet. Snipper intussen de sjalotjes fijn. Ontdoe de bietjes van eventuele velletjes en snijd ze in stukjes. Haal de makreel van de graat en leg deze in stukjes op een bord. Snij de peterselie fijn.Vermeng de mayo- halva- of yogonaise met de balsamicoazijn en de mierikswortel. Roer goed door elkaar en verdun met het water. Leg de veldsla in een schaal, vermeng deze met de versnipperde sjalotjes. Doe de afgekoelde krieltjes en de makreel met peterselie door de salade. Leg die bietjes erop. Doe hier de dressing overheen en bestrooi met zwarte peper.