Mango-banaan en notenijs
Toetjes
Mango-banaan en notenijs
Voor 2 personen
Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam
Lekker kersttoetje
Nodig
Banaan-mango ijs
150 gram (diepvries) mango
1 banaan
200 ml melk of plantaardige drink
Noten ijs
2 bananen
200 ml melk of plantaardige drink
1 eetlepel 100% pindakaas
Een klein handje noten (bijvoorbeeld gebroken walnoten)
Een lepeltje honing
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot het glad is. Doe in een bakje en laat een dag in de vriezer staan. Het fruit geeft het ijs een zoete smaak, maar je kunt er wat extra suiker aan toevoegen. Breek voor het noten ijs een paar walnoten in kleine stukjes en verspreid deze door het mengsel.
Tips
- Haal het ijs altijd een half uur voor gebruik uit de vriezer. Dan kan het zacht worden. Maak bolletjes met een ijsschep.
- Serveer met extra fruit, noten (en met kerst een toef slagroom).