Meergranen torilla wraps met avocado en pijnboompitten
Veganistisch
Meergranen torilla wraps met avocado en pijnboompitten
(voor 2 personen)
Door: Sarah Chorho, diëtist Amsterdam
EatGreen FeelGreat
Nodig
1 teentje knoflook, in stukjes gehakt150 gram kikkererwten uit blik
1 geroosterde paprika uit blik
1 avocado
5 cherrytomaatjes of 1 grote tomaat
1 eetlepel (20 gram) pijnboompitten
2 volkoren tortilla wraps
2 eetlepels (30 gram) hummus
50 gram rucola
Bereiding
Zeef de kikkererwten en rooster ze met de knoflook in een koekenpan. Voeg hier de geroosterde paprika aan toe voor 2 à 3 minuten. Schil ondertussen de avocado en snijd deze in repen. Snijd ook de tomaten in schijfjes. Rooster de pijnboompitten apart in een droge koekenpan. Schep dit regelmatig om totdat ze goudbruin kleuren. Verwarm de tortilla wraps voor 10 seconden in een pan of magnetron. Besmeer deze met hummus. Verdeel de rucola, avocado, tomaat, pijnboompitten en geroosterde kikkererwten met knoflook en paprika over de wraps. Rol de tortilla wrap strak op en geniet ervan in combinatie met een lekkere kop groene thee.