Mexicaans stoofpotje

(voor 4 personen)

Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam

Slow cooking...

Nodig

3 el olijfolie
400 gram magere runderlappen
2 ui
3 teentjes knoflook
1 winterpeen
1 el kaneel
8 tl komijnpoeder
6 tl paprikapoeder
2 tl chillivlokken
2 tl knoflookpoeder
250 gram bruine bonen
1l water
400 gram baby mais, afgespoeld
Garnering (optioneel)
Chillivlokken
Gesneden Koriander
 
 

Bereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius. Maak de winterpeen schoon, snijd deze in stukjes en snipper de ui en knoflook. Snijd het vlees in stukjes (tegen de nerven in!) en bak deze in olijfolie in  de pan aan. Voeg de winterpeen, ui en knoflook toe aan het vlees en bak dit 5 minuten mee. Voeg vervolgens alle kruiden, chocolade, bonen en als laatste het water eraan toe. Wacht tot het stoofpotje pruttelt. Roer alles goed door, sluit de pan met een deksel en laat het stoofpotje ongeveer 8 uur in de oven sudderen. Snijd de baby mais (verticaal) door de midden en gril ze kort even in een koekenpan. Serveer alles op een bord, garneer met de koriander en chilivlokken en eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak