Mexicaanse met karbonade
Vlees
Mexicaanse met karbonade
2 personen
Nodig
200 g bruine of kievitsbonen (rauw/ongeweld)200 g schouderkarbonade
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 blik gepelde tomaten
½ bosje koriander
Bereiding
Was de bonen en laat ze 6-8 uur in ruim water weken.Snijd het vlees van de karbonade in repen en bestrooi met peper.
Maak de uien en knoflook schoon.
Snipper de uien en snij de knoflook in plakjes.
Doe de bonen met het weekwater in een grote pan.
Voeg de uien, knoflook en het vlees toe.
Schenk er zoveel water bij tot er ongeveer 3 cm boven staat.
Kook de bonen in ongeveer 1½ uur gaar.
Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
Snij de peper in ringen.
Roer de peper en de gepelde tomaten door de bonen.
Laat het geheel nog 10 minuten koken.
Was ondertussen de koriander en hak het klein.
Strooi de koriander door de bonenschotel.