Mini rundergehaktballtjes
Kerstrecepten
Mini rundergehaktballtjes
Voor 14 mini gehaktballetjes (borrelhapje)
Nodig
300 gram (biologisch) rundergehakt1 ei
1 ½ eetlepel paneermeel
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel chilisaus
1 teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel mosterd
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
Maak het teentje knoflook schoon en pers deze uit.Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, de tomatenpuree, de chilisaus, het paprikapoeder, de chilipoeder, de mosterd en de uitgeperste knoflook en een snufje peper en zout.
Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Lekker om in zoete chilisaus te dippen of in een yoghurt koriander dip!