Moussaka
Vlees
Moussaka
2 personen
Nodig
400 g aubergine2 el olijfolie
1 ui
200 g mager rundergehakt
1 tl kaneel
150 ml water
½ blikje tomatenpuree (80 g)
400 g voorgekookte aardappelschijfjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. snij de aubergines in ronde plakken van 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout. Laat 15 min. staan, spoel af en dep droog.Snipper de ui en verhit ondertussen 1 el olie en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 2 min. Strooi de kaneel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm het water 1 minuut in de magnetron en roer er de tomatenpuree door met een lepel totdat het één geheel is.
Verhit de rest van de olie en bak de aubergine in porties op hoog vuur goudbruin in de koekenpan. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ingevette ovenschaal. Schep het gehakt erop en beleg daarna met de aubergine. Dek af met de rest van de aardappel en schenk er de met water verdunde tomatenpuree toe. Bak de moussaka in ca. 30 min. in de oven goudbruin.