Vega moussaka met puree en kaas

(voor 4 a 6 porties)

Door: Mara Looij

Verrassende twist op de traditionele Griekse moussaka #comfortfood

Nodig

2 aubergines
1,5 kilo aardappelen
Blik linzen (400 gram)
1 ui
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 eetlepel kaneel
1 eetlepel oregano
1 grote eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel (vegan) bouillonpoeder
550 ml tomatensaus
scheutje melk
klontje boter
snufje nootmuskaat
100 gram kaas

Bereiding

Was de aubergines, snijd ze in plakken (door de lengte of breedte) van ongeveer 1 cm. Vet een grillpan of grillplaat in en grill de aubergineplakken voor zo'n 10 minuten. Schil en kook de aardappelen gaar. Spoel de linzen af met koud water, tot ze niet meer schuimen. Snijd een ui fijn. Bak de ui in een scheutje olijfolie glazig, voeg de oregano, kaneel en knoflookpoeder toe, en bak even mee. Bak ook de tomatenpuree kort mee. Doe tomatensaus, linzen en boillonpoeder erbij, breng aan de kook en zet het vuur uit. Stamp de aardappelen met wat melk, boter en nootmuskaat tot een puree. Beleg een ovenschaal met een afgewisseld laagjes tomaten-linzensaus en plakjes aubergine. Dek de laagje af met de aarappelpuree en de kaas. Zet voor ca. een half uur in een voorvervarmde oven van 200 graden. 

Cookies Contact en afspraak