Ontbijtkoek zonder suiker

Voor 10 plakjes


Nodig

120 g gedroogde vijgen, grof gehakt
140 g speltmeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel (wal)notenolie
2 rijpe bananen, geprakt
2 eiwitten, losgeklopt
3 eetlepels pecannoten, fijngehakt


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Giet in een kom over de vijgen 100 ml kokend water en laat dit een paar minuten wellen. Zeef in een andere kom het meel, de bakpoeder en de kaneel. Roer de olijf- en notenolie langzaam door de vijgenmix en voeg de bananen en eiwitten toe. Voeg het meel toe en roer goed. Schep het mengsel in een ingevet bakblik. Bestrooi met de pecannoten en bak ongeveer 45 min in de oven. Het brood is gaar als je houten prikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en eet smakelijk!

Uit het boek van A. Alberda
Cookies Contact en afspraak