Ovenschotel pompoen, gehakt en salie
Vlees
Ovenschotel pompoen, gehakt en salie
(voor 4 personen)
Door: Mara Looij
Nodig
1 (biologische) flespompoen1 ui
1 eetlepel olie
1 kilo aardappelen
1 maggiblokje
nootmuskaat
zwarte peper
400 gram rundergehakt
1 eetlepel roomboter
2 tenen knoflook
10 blaadjes salie
50 gram geraspte (oude) kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen en snijd in kleine blokjes. Schil en snijd de ui in dunne ringen. Vet een ovenschaal in en doe de pompoenblokjes en uiringen hierin en zet en de oven voor ca. 30 minuten, regelmatig omscheppen. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren, kook gaar in ca. 20 minuten in water met een half maggiblokje of een halve theelepel zout. Daarna deels afgieten, water deels laten staan, zwarte peper en nootmuskaat toevoegen en puree van maken. Snijd de knoflook en salieblaadjes fijn, verhit een koekenpan, doe hierin het gehakt met een lepel boter, de andere helft van het maggiblokje de knoflook en bak rul. Doe als laatste de fijngehkate salie erbij. Laat de gare pompoer even rusten in een schaal en doe eerst het gehakt, vervolgens de puree en daarna de pompoenblokjes in de ovenschaal. Bedek met kaas en zet nog een kwartiertje in de oven.
Tips
- De pompoen hoef je niet te schillen, de schil wordt helemaal zacht tijdens de bereiding.
- Kan ook met vega gehakt.
- Bevat 550 calorieen per portie.