Papajasalade met cashewnoten

(2-3 porties)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Lekker!

Nodig

1 groene of stevig oranje papaja (niet te rijp en zacht)
1 teen knoflook
Handje cherrytomaten
Twee handjes tauge
50 ml water
1 eetlepel (palm)suiker
1 eetlepel vissaus
Een limoen
Twee handjes cashewnoten (of andere noten/ pinda’s)
Paar takjes koriander
Eventueel een rode peper als je van pittig houdt

Bereiding

Schil de papaja en snijd hem in dunne sliertjes. Je kan een spirelli snijder gebruiken. Snijd de knoflook fijn en de cherrytomaten in dunne plakjes. Doe de papajaslierten in een kom samen met de knoflook, cherrytomaten en tauge en meng alles goed samen. Verwarm de palmsuiker in een kleine pan met een lepel water zodat deze beter smelt en goed oplost, deze voeg je dan toe in het mengsel samen met de vissaus. Knijp de limoen uit en meng alles goed door elkaar. Doe de cashewnoten in de vijzel en stamp ze fijn. Verdeel de salade in drie of vier borden en bestrooi voor het serveren met cashewnoten. Doe er ook een paar takjes koriander bij, deze kan je ook fijnsnijden.


Tip

Hou je van pittig? Snijd dan een rode peper fijn en meng deze door de salade

Cookies Contact en afspraak