Pasta alla norma

Door: Mara Looij

Smaakvol, eenvoudig, vegetarisch

Nodig

1 aubergine
4 eetlepels olijfolie
1 ui
1 theelepeltje boter
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel knoflookpoeder
snuf(je) chili
zout
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
verse basilicum
40 gram peccorini 
pasta naar keuze (100 gram ongekookt per persoon)
 

Bereiding

Was de aubergine, halveer en snijd in dunne plakjes. Verhit een koekenpan, doe daar 3 eetlepels olijfolie in en bak de auberginepakjes op hoog vuur in ca 10 minuten gaar en bruin. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng water aan de kook, kook de pasta, giet af en laat staan. Zet de kruiden met de boter klaar in een klein schaaltje .Schil en snipper de ui, bak deze in een lepeltje olie enkele minuten. Voeg de boter met de kruiden toe en dit bak 2 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Plet de gepelde tomaten, voeg een snufje zout toe, breng aan de kook en laat een ongeveer 5 minurten minuten lekker pruttelen. Doe dan de gebakken aubergine in de saus. Rasp de peccorini en snijd de basilicum fijn. Schep de pasta in diepe borden, doe de saus erop en garneer met de geraspte kaas en basilicum.
 

Cookies Contact en afspraak