Pasta met bietjes, rozijnen en pijnboompitjes
Vegetarisch
Pasta met bietjes, rozijnen en pijnboompitjes
2 personen
Nodig
200 g volkoren pasta80 g pijnboompitten
1 ui
600 g snijbiet
2 el olijfolie
50 gram rozijnen
½ tl komijnpoeder
½ tl kaneel
Bereiding
Zet 2 liter water op en kook de pasta (ongeveer 20 minuten) totdat het beetgaar is.Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
Houd de pijnboompitten even apart.
Snipper ondertussen de ui.
Maak de snijbiet schoon (zie tip) en snij in kleine stukjes.
Bak in de olie de ui glazig (gebruik de nog warme koekenpan).
Voeg de rozijnen toe en gelijk daarna de snijbiet.
Bak het geheel nu op hoog vuur totdat het wat slinkt.
Strooi er nu de komijn en kaneel bij.
Voeg (indien de snijbiet wat te droog is) wat kookvocht van de pasta toe.
Giet de pasta af als hij beetgaar is.
Meng in de koekenpan de pasta met de snijbiet en schep op 2 diepe borden.
Strooi er de geroosterde pijnboompitten over.