Pasta met kip-champignonsaus
Vlees
Pasta met kip-champignonsaus
4 personen
Nodig
300 gram ongekookte pasta400 gram kipfilet
400 gram champignons naar keuze
300 gram cherrytomaatjes
125 gram rucola
1 ui
2 eetlepels kruidenkaas
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels milde paprikapoeder
½ theelepel chilipoeder
Bereiding
Borstel de champignons schoon en snijd deze in grove stukken (deze stap is over te slaan als u voorgesneden champignons heeft).Was de cherrytomaatjes en rucola, snijd de tomaatjes doormidden, maak de ui schoon en versnipper deze en snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en voeg vervolgens de kipfilet en kruiden toe en bak dit tot de kip rondom bruin is.
Voeg vervolgens de champignons en kruidenkaas toe en bak dit geheel tot de champignons zacht en bruin gebakken zijn.
Voeg de cherrytomaatjes en rucola toe, meng dit goed en zet vervolgens het vuur uit.
Giet de pasta af en serveer met de saus.
Tip: door volkorenpasta te gebruiken krijg je meer vezels binnen.