Pinda-dadelrepen (no bake)

Door: Tugce Tuzgol, diëtist Amsterdam

De perfecte snack voor je zoete trek!

Nodig

Voor de onderste laag
110 gram havermeel of amandelmeel
1 eetlepel kokosolie
1 dessertlepel vanille extract (de helft in de mengsel voor de bovenlaag)
125 gram pindakaas
Een snufje zout
Bovenste laag
400 gram dadels (geweekt en ontpit).
Snufje zout
Een halve reep pure chocolade  

Bereiding

Gooi alle ingrediënten voor de onderste laag in de blender en hak helemaal fijn tot je een egaal mengsel hebt. Zet dit mengsel voor een half uur in de koelkast, laat koelen. Ondertussen gooi je de geweekte dadels ook in de blender en maak je hier ook een mooi egaal mengsel van. Voeg hieraan een snufje zout en de helft van de vanille extract toe. Haal het mengsel voor de onderlaag na een half uur uit de koelkast (om het te versnellen mag je het ook in de vriezer gooien) en spreid dit over een ovenschaal en druk goed aan zodat het goed is verdeeld. Doe het mengsel voor de bovenlaag hieroverheen en spreid weer goed. Zet terug in
de koelkast om het geheel opnieuw te koelen (dit maakt het makkelijker om het later in stukjes te snijden). Smelt ondertussen au bain-marie de pure chocolade in een schaaltje boven kokend water en haal de ovenschaal uit de koelkast om het mengsel (dat nu een stevig geheel is) in repen te snijden. Besprenkel of bedek met behulp van een eetlepel de reepjes met pure chocolade.

Cookies Contact en afspraak