Pittige, kruidige pompoensoep

(6-8 porties)

Door: Mara Looij

Het fijne van de herfst: lekkere soepjes eten :)

Nodig

1 (biologische) oranje pompoen
1 rode ui
Scheutje olijfolie
1,5 theelepels komijnpoeder
1,5 theelepels paprika poeder
1 rheelepel knoflookpoeder
750 ml water
2 laurierblaadjes
2 bouillonblokjes
1 theelepel sambal
Peper en zout naar smaak

Bereiding

Was de pompoen. Snijd deze open (of -lifehack- laat hem stuk vallen op een doek op de vloer), verwijder de pitten en snijd in kleinere stukken. `Snijd de ui in dunne ringen. Verhit een (soep)pan en doe de olie daarin, bak de ui aan, voeg de kruiden toe en laat een minuutje meebakken. Voeg de stukken pompoen, het water, de bouillionblokjes en laurieblaadjes toe. Breng alles aan de kook en kook voor ongeveer 10 a 15 minuten (tot de pompoen zacht is). Pureer de soep en roer de sambal erdoorheen. Proef. Extra smaak nodig? Voeg peper en (niet te veel!;) zout toe.

Cookies Contact en afspraak