Pittige noedels met kabeljauwfilet
Vis
Pittige noedels met kabeljauwfilet
(voor 2 personen)
Door: Saskia Peters
Nodig
1 rode chilipeper2 tenen knoflook
2 cm gember
2 el vissaus
3 eetlepels olijfolie
2 stukken kabeljauw (ca. 250 gram)
1 paprika
200 gram spinazie
1 eetlepels olijfolie
8-10 blaadjes basilicum
200 gram ramennoedels
Sesamzaadjes
Blender of staafmixer
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de chilipepers en gember grof, pel de knoflook en maal samen met de vissaus en 1 el olie fijn in de blender of met een staafmixer. Snijd de vis in blokjes en leg op een diep bord. Schenk vervolgens de marinade over de vis en laat dit staan terwijl de de rest van de ingrediënten bereidt. Snijd de paprika in blokjes en bak samen met de spinazie in een eetlepel olijfolie. Pluk de blaadjes van de basilicum en zet apart. Haal ondertussen de vis uit de marinade en leg in een pan met 1 el olijfolie. Bewaar de extra marinade. Bak de vis ca. 2,5 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur. Nadat je de vis hebt omgedraaid, voeg je de basilicum toe. Kook ondertussen de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en schep deze vervolgens door met de marinade, paprika en spinazie. Verdeel de noedels over 2 borden en leg de vis er bovenop en garneer naar wens met sesamzaadjes
Smakelijk!