Pittige paprika-tomatensoep met zelfgemaakte croutons
Veganistisch

Pittige paprika-tomatensoep met zelfgemaakte croutons
(voor 4 personen)
Door: Saskia Peters
In een oogwenk op tafel.
Nodig
1 ui
1 teentje knoflook
½ rode chilipeper
1 eetlepel olijfolie
8 tomaten
3 rode paprika’s
0,75 liter groentebouillon
4 sneetjes oud (volkoren) brood
rozemarijn
zout
peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, knoflook en rode chilipeper fijn. Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Verwarm vervolgens wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper zachtjes. Voeg na circa 2 minuten de stukjes tomaat en paprika toe en bak deze 2-3 minuten mee. Voeg daarna het water en bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Snijd intussen het (droge) brood in dobbelsteentjes en leg deze in een ovenschaal. Besprenkel het brood met olijfolie, rozemarijn en breng op smaak met zout en peper. Zet voor 5-6 minuten in de voorverwarmde oven. Pureer de soep met een staafmixer en serveer vervolgens met de zelfgemaakte croutons.