Pompoen-wortelsoep met cannellinibonen

Door: Vivian Meijer

Nodig

750 ml water 
250 ml kokosmelk 
1 (biologische) pompoen
4 grote wortels
5 cm verse gember
1/2 - 1 eetlepel kruidenbouillion (naar eigen smaak)
peper
250 gram cannellinibonen uit glas
4 eetlepels verse koriander, grofgehakt
4 eetlepels pompoenpitten
Volkoren stokbrood: 5 sneetjes stokbrood per persoon
Hummus

Bereiding

Zet een grote pan met water, kokosmelk en kruidenbouillion op het vuur en breng aan de kook. Snijdt de pompoen (met schil) en de wortels in blokjes en hak de gember fijn. Voeg de pompoen, wortel en gember toe. Laat alles 20-30 minuten koken. Maak met een blender of een keukenmachine een glad geheel van de soep. Voeg de cannellinibonen toe. Breng de soep op smaak met peper. Laat alles nog even goed warm worden en serveer de soep met de verse koriander, pompoenpitten en stokbrood met hummus. 

Tip
Ook lekker met wat lenteuitjes, koriander en pompoen pitjes!

Cookies Contact en afspraak