Proteïne pannenkoeken

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg

Meer eiwitten, minder koolhydraten

Nodig

40 gram havermout 
1 theelepel bakpoeder 
1 ei
200 ml eiwitrijke kwark met 10 gram eiwit per 100 ml: kwark, Griekse yoghurt, Skyr of proteïne pudding
Toppings naar keuze, bijvoorbeeld fruit, noten, chocola en/ of kokos



 

Bereiding

Meng de ingrediënten in een keukenmachine zodat de havermout fijngemalen wordt. In dit recept gebruik ik een kant en klare chocolade-proteïnepudding. Kies je voor naturel kwark? Voeg dan zelf smaakmakers toe zoals vanille of een theelepel cacaopoeder, zoetstof of honing. Verhit een koekenpan met een eetlepel olie, maak pannenkoekjes van het beslag en bak tot deze bruin zijn. Ik heb in dit recept bramen meegebakken in het beslag. Je kunt variëren met deze toppings, voeg ook eens aardbeien, blauwe bessen, chocoladestukjes, amandelschaafsel of kokosflakes toe!

Cookies Contact en afspraak