Pumpkin Spice Latte
Toetjes
Pumpkin Spice Latte
(voor 1 beker)
Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg
Nodig
200 mililiter melk naar keuze1 espresso (of sterke koffie)
1 eetlepel pompoenpuree
1/2 theelepel pumpkin spice mix
1 theelepel vanille extract
Bereiding
Pompoenpuree
Snijd de pompoen in een aantal stukken en rooster deze voor 30 minuten in een oven op 200 graden. Het vruchtvlees (zonder schil) kun je prakken of blenderen. Je kunt de pompoenstukken ook koken voor ongeveer 12 minuten, daarna met een staafmixer pureren. De puree is in een afgesloten bakje in de koelkast tot een week te bewaren. Of maak er kleine porties van en bewaar deze tot wel drie maanden in de vriezer. Altijd een voorraadje bij de hand!
Pumpkin Spice Mix
De pumpkin spice mix vindt je in sommige supermarkten, maar koek- en speculaaskruiden zijn nagenoeg hetzelfde. Als je zelf een pumpkin spice mix wilt maken, meng dan de volgende ingrediënten: 3 eetlepel gember, 2 eetlepels kaneel, 1 theelepel kruidnagel, 1 theelepel piment en 1 theelepel nootmuskaat. Voor 1 latte gebruik je van deze mix een halve theelepel.
De pumpkin spice latte
Meng alle ingrediënten en breng deze in een pannetje aan de kook. Haal van het vuur en giet over in een mok. Spuit een flinke toef slagroom en versier met wat pumpkin spice kruiden.