Quinoasalade met zalm en tzatziki

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters

Omega-3 alert!

Nodig

Salade
120 gram quinoa

200 gram bimi
2 zalmmoten
Sap van halve citroen
1 avocado
150 gram tomaatjes

Tzatziki

250 gram Griekse yoghurt
0.5 komkommer (grof geraspt)
1 teentje knoflook (geraspt)
½ bosje verse dille (fijn gesneden)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking en zet apart. Snijd intussen de bimi in kleinere roosjes/stengels en leg op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zet vervolgens in de voorverwarmde oven. Leg vervolgens de zalm moten in een ovenschaal en besprenkel met het citroensap. Zet vervolgens bij de bimi in de oven en zorg dat beiden ca. 10 -12 minuten in de oven staan. Maak in de tussentijd de tzatziki door de komkommer te raspen en deze vervolgens in een vergiet te laten uitlekken. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, dille en peper en zout naar smaak. Knijp de geraspte komkommer goed uit zodat het meeste vocht eruit is voordat je toevoegt aan het yoghurtmengsel. Snijd de avocado in blokjes, halveer de tomaatjes en voeg beiden toe aan de quinoa. Schep deze vervolgens op 2 borden, leg de zalm eroverheen en maak af met 2 eetlepels tzatziki. 

 

Cookies Contact en afspraak