Ratatouillesalade met frisse dressing
Minder koolhydraten
Ratatouillesalade met frisse dressing
Door: Rose Runderkamp-Schouten
Nodig
Ingrediënten | 1P | 2P | 4P | 6P |
Griekse yoghurt (dl) | ½ | 1 | 2 | 3 |
Olijfolie (dl) | 0,2 | 0,5 | 1 | 1,5 |
Knoflookteen | ½ | 1 | 2 | 3 |
Rode peper | ¼ | ½ | 1 | 1 ½ |
Limoen(sap) (el) | 2 | 4 | 8 | 12 |
Peper en zout | Naar smaak | |||
Koriander (takjes) | 5 | 10 | 20 | 30 |
Peterselie (takjes) | 5 | 10 | 20 | 30 |
Aubergine | ¼ | ½ | 1 | 1 ½ |
Courgette | ¼ | ½ | 1 | 1 ½ |
Rode paprika | ½ | 1 | 2 | 3 |
Gele paprika | ½ | 1 | 2 | 3 |
Kastanje champignons | 3 | 6 | 12 | 18 |
Roma tomaten | 1 | 2 | 4 | 6 |
Bereiding
Maak een dressing door de yoghurt te mengen met de olijfolie, uitgeperste teen knoflook, gehakte groene peper, het sap van de limoen en wat peper en zout. Hak de koriander en peterselieblaadjes zo fijn als je kan en roer dit door de dressing. Snijd alle overige groenten in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrijk de plakken aan beide zijdes met wat olijfolie, peper en zout. Zet de grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Zet vervolgens de groente in de pan en draai ze om zodra je ziet dat de grill-randen op de groente verschijnen. Je kunt er ook voor kiezen om alles op het ovenraster te leggen en ze 15 minuten onder de hoogste grill-stand in de oven te plaatsen. Als alle groente gegrild is, hak je deze nog wat fijner, leg je ze op het bord en giet je dressing eroverheen.
Voedingswaarde
- 203 calorieën
- 10 gram eiwit
- 20 g koolhydraten
- 16 gram vet
- 10 gram vezels