Italiaanse risotto
Vlees
Italiaanse risotto
4 personen
Nodig
400 gram kipfilet of tofu blokjes1 gesnipperde ui
2 tenen knoflook geperst
1 stengel prei
400 gram broccoli
1 grote Winterpeen
Olijfolie
300 gram risotto rijst
1 liter kippen of groente bouillon
209 gram geraspte kaas
Zout en peper
Bereiden
Snipper de ui en snij de prei in halve ringen. Snij de kipfilet of tofu in kleine blokjes en de broccoli, winterpeen in kleine stukjes.Bak de kipfilet of tofu in de olie bruin. Fruit de ui en knoflook in olie. Voeg de risotto toe en bak tot de korrels glazig zijn.verwarm de bouillon en schenk 1/3 bij de rijst. Laat e risotto al roerend koken tot de vocht is opgenomen. Voeg de groenten toe. Voeg meer bouillon toe, blijf goed roeren. Strooi de kaas erover.
Dit recept komt uit Wereldeters en is goedgekeurd door onze dietisten.