Risotto met gamba's
Vis
Risotto met gamba's
Door: Rose Runderkamp-Schouten
Nodig
Ingrediënten | 1P | 2P | 4P | 6P |
Bouillonblokje zonder gistextract* | ½ | 1 | 2 | 3 |
Gamba’s | 100 | 200 | 400 | 600 |
Olijfolie (el) | 1 | 2 | 4 | 6 |
Prei (stuks) | 1/2 | 1 | 2 | 3 |
Ui (stuks) | 1/2 | 1 | 2 | 3 |
Knoflookteen | ½ | 1 | 2 | 3 |
Citroen (biologisch) | ½ | 1 | 2 | 3 |
Tijm, vers takjes | 2 | 4 | 8 | 12 |
risotto rijst (g) | 50 | 100 | 200 | 300 |
Bladspinazie | 50 | 100 | 200 | 300 |
Doperwten diepvries | 60 | 120 | 240 | 360 |
*Verkrijgbaar in natuurwinkel |
Bereiding
Breng per bouillonblokje 1 liter water aan de kook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers daarna de citroenen uit en zet even opzij. Bak de garnalen in wat olijfolie met peper en zout totdat ze mooi roze zijn. Schep ze uit de pan en zet opzij. Maak de pan niet schoon. Snijd de prei en ui fijn, pers de knoflook uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui samen met de prei tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook en tijm nog twee minuten toe. Schep de rijst door het preimengsel en voeg de citroensap toe. Als al het citroensap is opgenomen, schep je twee pollepels met bouillon door de rijst. Telkens als bijna alle bouillon is opgenomen voeg je twee nieuwe lepels toe. Dit herhaal je totdat de rijst mooi soepel en zacht is. Meng als laatste de rasp van de citroen, de spinazie, de garnalen en de doperwten door het mengsel, dit wordt gaar door de warmte van de risotto. Schep het geheel goed door en laat het even 10 minuten staan voordat je het opdient.
Voedingswaarden
- 411 kcal
- 32 g eiwit
- 55 g koolhydraten
- 7 g vet
- 6 g vezels