Romige pompoenpuree met kruidig aubergine-gehakt
Minder koolhydraten
Romige pompoenpuree met kruidig aubergine-gehakt
(voor 2 personen)
Door: Mara Looij
Nodig
1 grote ui1 teen knoflook
1 aubergine
4 tomaten (ca 250 gram)
500 gram pompoen (ongeveer een halve pompoen)
1 scheut olijfolie
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel komijn
1 theelepel oregano
200 gram rundergehakt
2/3 blokje runderbouillon
een eetlepel boter
chilivlokken
nootmuskaat
zwarte peper
zout
verse peterselie
Bereiding
Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook/ stoom in ongeveer 10 minuten gaar in een klein laagje water en (eventueel) een snufje zout. Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Schil de knoflook en snijd in kleine stukjes. Was en snijd de aubergine en de tomaten in kleine stukjes. Verhit een koeken- of hapjespan, doe hier een scheut olijfolie in en laat de olie heet worden. Bak hierin de ui met de knoflook een paar minuten tot ze zacht worden. Voeg de kaneel, komijn en oregano toe en bak even mee. Doe nu het gehakt erbij, het bouillonblokje en de chili naar smaak, laat het gehakt bruin en gaar worden. Voeg nu de aubergine toe en bak 2 minuutjes mee, doe daarna de tomaat erbij en laat het geheel op een zacht vuurtje in ongeveer 20 minuten gaar worden, roer af en toen en voeg een scheutje water toe als het mengsel te droog wordt. In tussentijd, als de pompoen gaar is, afgieten. Met de boter, wat peper, zout en nootmuskaat tot een lekkere puree stampen of prakken. Serveer de pompoenpuree met het gehaktmengsel. Garneer met de verse peterselie.
Tip
- Kan ook met vegetarisch gehakt, deze hoeft niet bruin en gaar te worden dus voeg deze tegelijk met de tomaten toe.