Broccoli salade met bessen en frambozendressing
Minder koolhydraten
Broccoli salade met bessen en frambozendressing
Voor 4 personen
Door: Vivian Meijer
Nodig
1 broccoli125 gram sla melange
200 gram blauwe bessen
1 rode paprika
1 komkommer
15 gram verse basilicum
200 gram tuinbonen (uit blik)
1 (eetrijpe) avocado
50 gram gehakte walnoten/ pijnboompitten
Voor de dressing:
2 eetlepels (extra vierge) olijfolie1 eetlepel balsamico azijn
100 gram frambozen
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel honing
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Zet de broccoli voor de helft onder water en kook beetgaar in ongeveer 3-4 minuten. Giet af en laat afkoelen in een schaal.
Doe de sla melange en de bessen in een grote salade kom. Was vervolgens de paprika en komkommer en snijd in gelijke stukken. Hak de basilicum fijn. Halveer de avocado en snijd deze in blokjes. Spoel de tuinbonen af in een zeef en doe alle ingrediënten in de salade kom. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie) op laag vuur, zodat de smaak goed uitkomt.
Maak de dressing door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en dit te mixen met een staafmixer. Heerlijk door deze salade!
Tip: Maak de maaltijd compleet met knapperig brood en/of fetakaas toe te voegen. Eet smakelijk!